Thursday 29 November, 2007

Hij komt, hij komt!!!!!!!!!!!!


Mama? Hoe weet Sinterklaas nou dat we naar India zijn verhuisd?

Max. Hij vroeg het zich al af in de eerste week dat we hier waren. Hoe weet Sinterklaas nu dat we niet meer in ons huis wonen? “Sinterklaas weet alles, Max”, is het enige juiste antwoord. “Echt waar mama?”. “Echt waar Max!”.

Hij was er niet helemaal gerust op, maar hij gaf Sinterklaas het voordeel van de twijfel. Voorlopig had hij wel andere dingen aan zijn hoofd zoals engels leren en nieuwe vriendjes maken. Bovendien was de Sint net geweest, dus had hij tijd genoeg om uit te zoeken waar we wonen voordat hij weer zou komen.

De maanden gingen voorbij zonder dat hij er weer over begon en toen was daar toch weer de intocht op 17 november. Kampen was toch wat ver……..

Een Nederlandse die ik hier heb leren kennen (met 3 kinderen van 7, 3 en 3), zat hiervoor in Singapore en stelde voor om met een paar gezinnen een Sinterklaas-knutsel middag te houden. Ze had het vaker gedaan, met groot succes. Op school en op straat krijg je hier tenslotte niet die lekkere Sinterklaassfeer mee die zo typerend is voor de periode tussen de intocht en pakjesavond. Zo gezegd zo gedaan dus hebben we afgelopen woensdag gekleurd, geplakt en geknutseld en de mannen kwamen thuis met prachtige mijters. Tegelijkertijd besloot Sinterklaas ons huis te bezoeken om alvast – vooruitlopend op P-day) te controleren of iedereen het afgelopen jaar wel lief is geweest.

Die avond kreeg Max de opdracht voor hem en voor zijn broertje schoentjes klaar te zetten, met wortels en ander lekkers voor het paard en een glas water (niet uit de kraan) voor de hulppiet. Max begreep ook wel dat Sinterklaas niet alles zelf kon doen en ook een “person” heeft voor bepaalde klussen, zoals het controleren van de schoentjes.

De volgende ochtend was Max als eerste beneden (dat was voor het eerst dit jaar). Het lekkers was weg, het water opgedronken en ER WAREN KADOOTJES!!!!!

Het viel me toen pas op dat hij een stel oude schoentjes voor hem en voor Maup had klaargezet. Zijn verklaring was zo logisch als wat. Sinterklaas was hier nooit geweest en als hij binnenkomt en hij zou ook nog schoenen aantreffen die hij nog nooit had gezien zou hij misschien denken dat wij hier niet wonen. Dus door oude schoenen neer te zetten (die de Sint van vorig jaar nog kent) help je de Sint een beetje (en voorkom je teleurstellingen). En het werkte!

No comments: