Friday 2 October, 2009

Maurits en Anne


Het was liefde op het eerste gezicht. Toen Anne vorig jaar bij Maurits (toen nog bij treehouse)in de klas kwam was het gelijk dikke mik. Zij zitten ook nu weer bij elkaar in de klas en Maurits en Anne zijn altijd samen. Van de juffie hoor ik dat Mau 's ochtends(die meestal wat eerder binnen is) in de speeltuin rustig op een muurtje zit te wachten tot zijn vriendinnetje er is. Dan houden ze elkaars handjes vast en gaan ze samen spelen. Mau zorgt er in de klas ook voor dat Anne niets tekort komt. Als ze iets wil zeggen en de juffie heeft het niet gehoord, overschreeuwt hij de rest zodat zijn vriendinnetje ook aan bod komt.

Wij wisten niet hoeveel Maurits begreep van onze verhuizing terug naar Nederland totdat Anne's moeder (Matthea-auntie voor intimi) mij op een dag vertelde dat Maurits aan Anne had vertreld dat hij weg ging. Anne was er erg verdrietig van.



Wij zijn er allemaal erg verdrietig van. Deze twee hebben echt iets speciaals samen. Maar daarom niet getreurd, ook Anne komt een keer terug naar Nederland en Amsterdam is heus niet aan de andere kant van de wereld. dus het komt wel goed met die twee!

No comments: